top of page
Sök
  • Skribentens bildMarita Bladh

8 råd för att undvika bråk i relationer...



Tips:


Till dig som är gift eller "i en relation". Karin Isberg delar med sig av dessa 8 råd för att undvika bråk...


1. Beröring Att hålla varandra i handen när man är ute och går, känna sin partners arm runt sin kropp, bli kramad, sitta nära varandra i soffan eller att sova under samma täcke. All sorts beröring som är helt kravlös och uttrycker närhet men inte är sexuell.

2. Gåvor Att ge presenter, blommor och överraskningar. Lyssna extra noga när en partner säger ”Det där skulle jag vilja ha” och sedan ge det som en överraskning.

3. Handling Att göra varandra tjänster och ställa upp för varandra. Byta däck på bilen, handla, laga middag, hämta varandra på flygplatsen eller vid tåget, ordna middag, hämta upp paket på posten och skjutsa varandra till aktiviteter.

4. Ord Att ge komplimanger, berömma och säga ”Jag älskar dig”, ”Du är sexig” eller ”Du är vacker.” Att bekräfta ”Det där var verkligen bra gjort av dig”, ”Jag uppskattar verkligen att du gjorde det där” eller ”Jag beundrar dig för att du gör så där”. Alla former av bekräftelse och tacksamhet uttryckt i ord.

5. Sex Att visa att man längtar efter sin partner, ta initiativ till sex och säga ja till sex när partnern tar initiativ. Kunna prata om sex och få berätta om sina fantasier, ta emot njutning, utforska och experimentera tillsammans, smeka och beröra varandra sensuellt.

6. Samtal Att ha öppenhjärtiga, ärliga samtal där man delar sina tankar och känslor med varandra, berättar om sig själv, berättar om sina minnen och upplevelser.

7. Tid Att tillbringa tid tillsammans, prioritera att vara med varandra och visa intresse för det som den andra tycker om. Till exempel följa med sin partner på en fisketur, gå på konsert eller följa med till gymmet.

8. Tillgänglighet Att finnas där för sin partner, veta att han eller hon prioriterar dig och kommer när du behöver. Svara på sms och samtal även om du är upptagen med annat som ett sätt att visa att din partner är viktig för dig.


På "Trubbel i Paradiset" finns mer hjälp att få.



1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page