Sök
  • Marita Bladh

Tony Irving "hatar känslor" - finns det fler?För några år sedan, i Let's Dance, sa Tony Irving, med stor inlevelse: "Jag Hatar Känslor". Ojoj! Tänk om fler män tänker så? (...och kanske någon enstaka kvinna...) Tänk om din man tänker så? Vilken betydelse har det för ditt förhållande i så fall? Och viktigast av allt - hur handskas man med en man som "hatar känslor"? Hur får man en man som "hatar känslor" att känna sig bekväm med att känna känslor - och att visa känslor?


Det här är ett megastort tema som jag pratat med hundratals kvinnor om under mitt liv som coach.


Jag hinner inte gå in på djupet här men kom ihåg detta:


Män har inte känslor för allt, på samma sätt och på samma gång - som de flesta kvinnor har. Redan där är vi olika. (Kvinnor har känslor för vädret, kläderna i garderoben, bilen, räkningar, ja - alltihop.)


Många män är mycket beskyddande när det handlar om sina känslor. Det är viktigt för många män att inte visa sig svaga. (Står man öga mot öga med en sabeltandad tiger får man inte visa sig rädd - och forskningen menar att utvecklingen, rent känslomässigt, inte har kommit så värst långt. (Däremot är det fler män som lär sig att sätta ord på och uttrycka känslor nu än förr - tack vare moderna, insiktsfulla föräldrar.)


Så, för att män ska våga komma med sina känslor måste kvinnan först våga komma med sina och skapa en trygg plats där man kan prata om känslor. Sen kvinnor måste vi lära oss att lyssna utan att bidra, värdera eller kommentera.


Som sagt, massor kan sägas på detta tema - för mer om män och känslor se andra inlägg.(Referens: Let's Dance april, 2013)

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Citat: