Sök
  • Marita Bladh

Hur väl känner du din partner?


Kanske har du och din partner varit tillsammans länge och du kanske upplever att du känner henne/honom mycket väl? Kanske bättre än någon annan? En del vet till och med vad deras partner kommer att säga, redan innan de sagt det. Det är underbart om man känner sig nära sin partner, det kan skapa trygghet och visar ofta att man har ett nära känslomässigt band.


Ibland kan sanningen vara att man behöver uppdatera sin kunskap om sin partner.


Eftersom vi lever i en tid där vi hela tiden utsätts för nya intryck, påverkar det även oss som människor. Vi kanske får höra om nya idéer, nya upptäckter lanseras eller vi utsätts för utmaningar i jobbet eller inom andra områden i livet. Allt detta påverkar oss.


Du kanske tycker att din partner är förutsägbar i sina tankar, reaktioner och handlingar – och tänker inte på alla nya intryck han/hon utsätts för varje dag. Det kan innebära att du slutar lära dig om din partner och hamnar på efterkälke.


Plötsligt en dag är han/hon inte alls den du trodde.


Det finns minst två anledningar till varför man hamnar på efterkälke.


1) Vi slutar vara nyfikna och att ställa frågor.

2) När vi frågar är vi så inställda på svaret att vi inte lyssnar ordentligt.


Kom ihåg: Om du ofta ställer ja- eller nej-frågor får du inte ut så mycket mer information än just ja eller nej. Inte heller lär du känna henne/honom speciellt djupt. Självklart kommer inte alla konversationer med din partner vara djupa och filosofiska men försök att någon gång emellanåt ställa en lite annorlunda och överraskande fråga – deras svar kanske kommer att förvåna dig!


Här är tre slumpmässiga exempel som kan få igång din nyfikenhet:


Fråga #1: Vad skulle du vilja göra för att njuta ännu mer av livet?

Fråga #2: Vad vill du hinna göra innan du dör? (Mao, bucket list)

Fråga #3: Vilken bil eller smycke tycker du beskriver dig bäst, och varför?


Gillar du inte frågorna, hitta på egna – och ha roligt! När din partner svarar, lyssna intresserat och ställ gärna följdfrågor. Det kan krävas lite träning från båda håll för att öppna sig för denna typ av konversation – men du kommer säkert att bli ganska överraskad över svaren!


Och glöm inte att ställa dig själv frågan lite nu och då: - Hur väl känner jag min partner? Vill du göra det hela ännu lite mer spännande, fråga dig själv: - Hur väl känner jag mig själv?


Få hjälp med din relation, kontakta Marita på info@maritabladh.com


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Citat: