Sök
  • Marita Bladh

Använder kvinnor för många ord när de pratar med män?

Använder kvinnor för många ord när de pratar? Vad anser du?


Det beror på vem man frågar! Män kanske tycker det - kvinnor kanske inte tycker det? :-) Vi är ju så olika, oavsett hur många det än är i samhället idag som vill få oss att framstå som lika.


JÄMLIKHET och JÄMSTÄLLDHET - JA.

LIKA - NEJ.


Kategori 1: En del kvinnor har svårt att be direkt om hjälp... då kan det finnas risk för att man lindar in sin fråga eller önskemål så mycket att det både blir långrandigt och otydligt - och en del män slutar lyssna.


Kategori 2: En del kvinnor tar upp många saker på samma gång. (Vilket får en del män att sluta lyssna.) En del män föredrar korta och koncisa meningar utan bisatser.


Exempel: Henke, vill du åka till IKEA på torsdag för på tisdag ska jag ut med Gullan, på onsdag har jag tvättstugan och sen ska Olle på fotboll och min Mamma behöver hjälp med ett par gardiner och sen är det helg och då ska vi ju till Majsan och Stefan för deras dotter tar studenten och vi behöver köpa present till henne också.


Sant eller falskt? Många kvinnor har inte svårt att hänga med i detta. Många män har svårt att hänga med i detta, med bibehållet intresse...Nu generaliserar jag naturligtvis för tydlighetens skull.


Vissa par har inget problem med detta - medan andra har det. Känn in din partner - vilket sätt att kommunicera på funkar bra er emellan?


Och...där är nästa problem!


Många par har inte kommit på eller kommit överens om vilket kommunikationsmönster man vill ha? Vi vet helt enkelt inte HUR vi ska prata med varandra för att förstå varandra. Då kan det bli svårt.


Lösning: A) Bestäm er för att kommunikation är viktigt i er relation. B) Bestäm HUR ni vill kommunicera. C) Ge varandra lite marginaler. Vi är människor, inte maskiner. Även du gör fel ibland, eller hur?

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Citat: