Sök
  • Marita Bladh

3 tips som stärker ditt äktenskap I ett nafs!Dessa tips kommer inte att kosta dig något annat än lite ansträngning och eftertanke. Det jag tänker på är att göra och säga saker som stärker din partners självförtroende. Det låter kanske självklart, och inte så svårt i teorin – trots det är lätt att glömma bort i vardagen.


Allra först en viktig sak att komma ihåg!

Generellt sett vill kvinnor hellre höra att de ÄR underbara - än att de gjort något underbart.

Generellt sett vill män hellre höra att de GJORT något underbart - än att de är underbara.Med det i åtanke, dessa tips är ändå alltid helt rätt!


#1: Ge din partner en komplimang för något han/hon är bra på. Alla är bra på något och allt är lika viktigt oavsett om det är att baka goda fluffiga bullar eller laga punktering på en cykel. Ge en komplimang och visa att det han/hon gjort har uppmärksammats och uppskattats.


#2. Säg den som inte vill höra att de är underbara i sängkammaren, så att säga. Om vi har en grundläggande känsla av att vi inte riktigt duger som vi är har vi en tendens att hålla tillbaka både i ord, engagemang, intresse och handling. Att ge din partner komplimanger på detta område har alltså goda sidoeffekter. Om du säger till din partner att han/hon gör det fint för dig kommer troligen han/hon inte att hålla tillbaka.


Du har alltså lyckats med två saker i en: Du har stärkt din partners självförtroende – och du får troligen ett ännu bättre sexliv på köpet.


#3. Anstränger din partner sig för att göra ditt liv underbart utan att du ens märker det? Eller märker du det och tar det för givet? Var uppmärksam och ge din partner en komplimang genom att t.ex. säga; - Jag kanske aldrig har sagt det högt, men jag uppskattar verkligen när/att du gör "X" för mig (våra barn, familj, hem etc. - välj vilket som passar i situationen).


Garanterat kommer din partner att bli glad och vilja göra fler saker för dig som gör livet underbart för er båda och familjen.


Ps. Dessa råd måste komma från hjärtat. Påklistrade komplimanger för att få fördelar i relationen är självklart inte ok. Ds.


Få hjälp med din relation, kontakta Marita på info@maritabladh.com

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Citat: